Productreview: Ultimate Ears Boom 2
9 juni 2017
0

Weten jullie nog dat ik op 6 april schreef dat er binnenkort een aantal reviews aankwamen? Jeuh. Kwamen wat kleine dingetjes tussendoor waardoor ik de producten die ik wilde reviewen niet kon reviewen. Maar goed, hier alvast een review van een product dat ik afgelopen weekend erg goed heb kunnen reviewen: de Ultimate Ears Boom 2.

Kort samengevat: als je van muziek, goed en hard geluid en échte degelijkheid houdt, ren dan nu naar een www.coolblue.nl (niet omdat ze mij geld of gratis producten geven maar gewoon omdat ze tof zijn) bij jou in de buurt en koop dat ding.

Bouwkwaliteit
Wat ik vooral heel fijn vind aan de UE Boom 2, is de bouwkwaliteit. Dit komt omdat ‘ie waterdicht is. En dan niet spatwaterdicht, maar écht waterdicht. Zoals ik al zei heb ik afgelopen weekend op Pinkpop de kans gehad om in volle glorie van de speaker te genieten. Hierbij hoorde de ik-gooi-perongeluk-bier-over-mijn-speaker-heen-test. En ik heb goed nieuws: hij heeft ‘m overleefd. Wat nog mooier was, was dat ik hem vervolgens af stond te wassen bij de wasbakken, en er iemand volledig in de stress naar me toe kwam rennen om te vragen of ik wel goed wijs was, omdat ik een speaker onder de kraan stond te houden. Ha-haa, PRANK!!!1!11

Het geluid
Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat het geluid uit dit dingetje zo goed zou zijn. En vooral niet dat er zóveel geluid uit zou komen. Er komt door het 360º design van de speaker een lekker hard en zuiver geluid uit de speaker. Hoewel hij op z’n hardst ietsjes, en lees een héél klein beetje, onzuiver kan zijn, is het voor mij tot nog toe geen probleem geweest. Simpelweg omdat het mij in eerste instantie niet opviel. En gezien ik al redelijk snel bitch over geluid dat niet goed is, vind ik het knap.

Wat ook wel fijn is, is de equalizer in de UE-app.

De app
Jaaa mensen, er zit zelfs een gratis app bij. Het mocht wat kosten hoor! In de app is het mogelijk om de verschillende niveaus naar eigen smaak aan te passen. Wat meer bass, geen probleem! Wat meer highs, regelen we voor je!

Wat ook wel leuk is, is dat je middels de app meerdere devices aan elkaar kunt koppelen. Heeft een van je vrienden nou ook zo’n ultra-mega-tegek-gave UE Boom? Dan kun je een nóg groter feestje bouwen door ze gewoon te pairen, waardoor je een nog harder geluid krijgt. Daarnaast kun je met twee mensen de speaker tegelijk bedienen. Ik heb beide niet uitgeprobeerd, want ik heb namelijk geen vrienden, maar ik ga er vanuit dat het lekker werkt.

Verbinden
Ook het verbinden met m’n telefoon ging erg makkelijk door – je raadt nooit – de app. Je trekt die app uit de app- of playstore, zwengelt hem aan, zwengelt je UE Boom 2 aan en je kan er gelijk mee spelen. Waar ik meer moeite mee had, maar dat kwam door mijn eigen incompetentie, was het verbinden met mijn MacBook. Wat blijkt nou, dat kleine ‘bultje’ met een héél klein lichtje erin, is gewoon een knop joh! Als je deze knop ingedrukt houdt, raakt de speaker in pairingmode en kan je ‘m zo verbinden. Had ik gewoon geweten als ik de gebruiksaanwijzing even had gelezen.

Batterij
De enige kleine kanttekening die ik bij de speaker heb, is dat de batterij naar m’n idee op vol volume minder lang meegaat dan de omschreven 15 uur, wat natuurlijk niet écht een drama is. Nogmaals, kan aan mij liggen hoor. Ik schat dat de accu zo’n 12-13 uur mee zou kunnen gaan, met de “stand-by” functie ingeschakeld. Hiermee kun je de speaker via Bluetooth in de app aan- en uitzetten.

Conclusie
Lekker veel waar voor je geld. Goed en hard geluid, makkelijk in gebruik, degelijke bouwkwaliteit en hij lust wel een slokkie bier. Proost!

EDIT:
Dankzij held Rob Coenen kwam ik er zojuist achter dat de speaker reageert op tikken. Eén keer met vlakke hand op de kant met aan-/uitknop tikken betekent play/pause. Twee keer met vlakke hand tikken betekent volgende nummer. IS TOCH MOOI OF NIET DAN?

Je kan hem hier kopen voor net geen 130 piek.

Delen = liev!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie