Productreview: Mi Band 2
6 april 2017
0

Heyhoihallo. Tijdje geleden alweer, niet? Vandaag is het weer tijd voor ’n productreview. We gaan het hebben over de Mi Band 2 van Xiaomi. Lees je mee?

Waarom koop je zo’n lullige smartwatch?
Omdat ik al een tijdje een horloge wil hebben. Ik ben eigenlijk nooit zo van de horloges geweest, maar ik begon me er steeds meer aan te ergeren dat ik steeds mijn telefoon uit mijn broekzak moest halen om te kijken hoe laat het was. Daarnaast had vriend van de site Rob Coenen ‘m ook, en hij was er erg tevreden mee.

Wat kan ‘ie allemaal?
Meer dan je denkt als je de prijs ziet. Voor €26,56 krijg je een tof uitziend bandje* dat je vertelt hoe laat en welke datum het is, hoeveel stappen en kilometers je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbrand, wat je hartslag is (hoewel ik het idee heb dat dit niet helemaal accuraat is) en hoeveel batterijpercentage er nog over is. Daarnaast trilt ‘ie wanneer je een berichtje krijgt. Bij ’n telefoontje en sms’je krijg je zelfs te zien van wie. En: hij is waterdicht! Heel relaxt dat je ‘m dus tijdens het douchen, zwemmen of werken in de horeca niet af hoeft te doen. Wat ook wel makkelijk is, is dat je ‘m maar een keer in de twee weken een uur of 3 aan de lader hoeft te leggen.

* Je krijgt er standaard een zwart bandje bijgeleverd, ik heb er laterna een wit bandje bijbesteld omdat ik dit toffer vond. #fashionlife

There’s an app for that!
Klopt! Te downloaden voor iOS en Android. Werkt helemaal perfect en je kan je Mi Band er goed mee configureren. Alle info die je op je horloge ziet, komt ook in de app te staan. Leuke toevoeging van de app: je kan vrienden toevoegen! Zo kunnen je vrienden zien hoeveel stappen je hebt gelopen. Daarnaast kunnen ze je “nodgen”. Is gewoon een goede smoes om vrienden te irriteren door hun Mi Band te laten trillen. Nadeel van het sociale gebeuren is dat je niet kan kiezen wat vrienden te zien krijgen. Zo kwam ik er dus achter dat mensen ook konden zien hoe laat ik naar bed ging, en hoe laat ik opsta.

Wat ook tof is aan de app, is dat hij je motiveert om actief te zijn. Drie keer raden wat ik met die notificaties heb gedaan. Juist, uitgezet. Ik heb echter wel de notificatie voor het behalen van je activiteitendoel aan laten staan.

Ben je altijd zo enthousiast?
Nee, maar ik vind dit gewoon een tof product. Zeker als je kijkt wat je voor deze prijs krijgt. Een horloge dat doet wat het moet doen, er goed uitziet en nog wat extra leuke functies heeft.

Raad je ‘m aan?
Voor mensen die niet te veel van een smartwatch eisen en er niet te veel geld aan uit willen geven, absoluut. Mensen die wat meer eisen hebben, pak maar iets anders. Zoals eerder gezegd: hij doet wat hij moet doen en heeft wat leuke extra functies, maar het is geen heel uitgebreid dingetje.

Wil je ‘m na het lezen van deze review nou ook bestellen? Doe dat dan hierrrr bij Banggood. Ik heb hem hier zelf ook besteld en kan jullie vertellen dat de website betrouwbaar is, gezien ik hier vaker dingetjes bestel.

 

 

Ohja, binnenkort komen er nog wat leuke productreviews aan, dus houd m’n Twitter goed in de gaten als je up-to-date wilt blijven!

Delen = liev!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someonePrint this page