Productreview: Nvidia Shield K1
26 februari 2016
0

Allereerst wil ik Coolblue even bedanken voor het opsturen van de tablet zodat ik deze kon reviewen. Ik heb deze gewonnen met een van de reviewacties. Wat ik van de tablet vind lees je hieronder!

De Nvidia Shield K1, een mooie en vooral compacte 8 inch tablet met een kracht waar je u tegen zegt. Ik was voorheen geen fan van Android en nu nog steeds niet écht, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik al positiever over Android ben dan vóór ontvangst van de Shield.

Wat mij vooral verbaasde en wat achteraf ook logisch is door ‘stock-Android’ is de snelheid van de Shield. Ook het mooie en strakke design viel mij erg op. Klein nadeeltje is wel dat de achterkant van een materiaal gemaakt is dat erg vlekgevoelig is, maar wanneer je de tablet regelmatig schoonmaakt is dit geen probleem. Aan de zijkanten van het scherm zitten evenals aan de zijkant van het scherm speakers, zodat je “nooit” het geluid kan blokkeren wanneer je hem vasthoudt. Het geluid klinkt niet verkeerd voor een tablet in deze prijsklasse.

Uiteraard heb ik de functie die voor de meeste mensen de voornaamste reden voor aanschaf is meerdere malen geprobeerd; het spelen van games die op m’n computer staan via de tablet. Over het algemeen vind ik het redelijk tegenvallen. Dit komt voornamelijk door de besturing die je de computer gewend bent, en vooral door de besturing die je op een tablet niet hebt. Een game als Counter Strike: Global Offensive hoef je, zoals je wel snapt, al niet te proberen op de Shield. Daarnaast heb ik ook een vrij simpele game als Fishing Planet geprobeerd. Redelijk realistische game met simpele besturing, en zelfs dit ging niet echt soepel. De interface van de Shield Hub viel continu over het spel zelf heen wat opzich niet zo’n probleem is, maar het is zeker irritant om continu een interface te zien verschijnen en ook meteen weer te zien verdwijnen.

Dan gaan we verder naar de prestaties. De prestaties van deze tablet vallen mij, op de accuduur, absoluut niet tegen. Dit is vrij logisch gezien de specificaties. Om even terug te komen op de accuduur; ik heb voordat ik de tablet ontving al op verschillende plaatsen op het wereldwijde web gelezen dat de accuduur wat tegen kon vallen wanneer de bespaarstand niet ingeschakeld is. Vooral wanneer er apps gebruikt worden die veel gebruik maken van internet, zoals YouTube of de Shield Hub waarmee constant gestreamd wordt, valt dit tegen.

Over het algemeen ben ik zéér te spreken over de Shield. Een leuke tablet met flinke prestaties voor een zacht prijsje. Zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een tablet in deze prijsklasse!

Delen = liev!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someonePrint this page